Studiebolig i Aalborg

I Aalborg har det aldrig været så let for byens studerende at få tag over hovedet som det er nu. Hvis du er studerende og mangler et sted at bo, så er det nu, du skal slå til.

Aalborg har et bredt udvalg af kollegie- og ungdomsboliger både i centrum og i udkanten af byen. Udvalget består blandt andet af en masse nybyggede lejlighedskomplekser, der f.eks. findes langs Aalborg Havnefront og på Eternitten. Derudover kan du i midtbyens små gader finde både kollegier og studieboliger med ældre oprindelse og med sin helt egen charme.

Du kan i videoen under artiklen se, hvordan en studerende har indrettet sig i sin nybyggede studiebolig i Larsen Waterfront, der ligger mellem Musikkens Hus og universitetsbygningen CREATE AAU ved Aalborg Havnefront.

I Aalborg kan du få rigtig mange kvadratmeter for dine penge i forhold til København og Århus. En måneds SU kan sikre dig en lejlighed på 61,3 kvadratmeter i Aalborg. Det er 27,1 kvadratmeter mere end i København og 18,4 kvadratmeter mere end i Århus for den samme pris. Læs mere om, hvor du kan få mest bolig for pengene i artiklen "Her får de studerende flest kvadratmeter for pengene". 

Hvis du er studerende eller skal til at studere i Aalborg har du mulighed for at søge en kollegie- eller ungdomsbolig gennem AKU-Aalborg. AKU-Aalborg er en forening, der står for at anvise kollegie- og ungdomsboliger i Aalborg Kommune. For at komme i betragtning til en bolig skal du oprette en ansøgning hos AKU-Aalborg, så du kommer på venteliste. Du kan på www.AKU.dk finde flere informationer om anvisningskriterier du bør være opmærksom på, inden du opretter dig som ansøger. Det er gratis at oprette sig, og du kan finde svar på, hvordan du laver din ansøgning. 

Lige nu er ventelisterne historisk korte. Erfaringen viser dog, at der især op til studiestarten vil forekomme længere ventelister. Det er derfor en god idé at være ude i god tid. Du må ønske indflytning op til 3 måneder før studiestarten, og det er en rigtig god idé at gøre det. På den måde får du langt større chancer for at få en bolig end hvis du kun ønsker indflytning lige op til studiestarten. Et godt råd er også, at du søger bredt ved at tilføje så mange boligønsker til din ansøgning som muligt. 

Du kan se en oversigt over ledige boliger hos AKU-Aalborg. 

Del siden