Aalborg - byen med de fede løberuter

Aalborg er omkranset af skøn natur, der giver rig mulighed for en løbetur i det grønne. Der er for eksempel Lundby Krat, som ligger sydøst for byen. Men opholder du dig i centrum er der også nogle gode ture langs fjorden og ikke mindst i Østerådalen.

Lundby Krat
Lundby Krat og Lundby Bakker er et fredet område, der ligger blot 10 kilometer sydøst for Aalborg centrum. Der er gode busforbindelser fra busterminalen til 'hovedindgangen' til området ved Hadsundvej.

Vis Hadsund Landevej på kort

Løberuter tættere på centrum
Opholder du dig inde i centrum er en tur langs havnen anbefalelsesværdig. Hvad enten du opholder dig på Nørresundby- eller Aalborgsiden, vil vi anbefale, at du løber mod vest. Så kommer du forbi gamle skuder, skøn natur og et kig til Egholm.

Oplyst rute i skovdalen
En 2,5 kilometer lang rute ved skovdalen er oplyst så det er nu muligt at løbe i skoven om aftenen. Ruten starter ved Skovdalens Atletikstadion. Se ruten på www.loeberute.dk.

Østerådalen Nord
Kun 3 km. fra Aalborg centrum finder du Østerådalen Nord - et omkring 100 ha. stort område, der strækker sig fra Indkildevej mod nord til Over Kæret, og fremstår som en grøn kile fra det åbne land ind mod Aalborg centrum. Østerådalen er således en vigtig brik i Aalborg Kommunes grønne struktur.

Østerådalen Syd
Østerådalen Syd strækker sig fra Indkildevej syd på til Bonderup Bro mellem Svenstrup og Ellidshøj.

I den sydlige del af Østerådalen er der siden 1995 genetableret en række mindre naturområder i samarbejde mellem amt og kommune. Eksempelvis kan nævnes, genslyngning af Østerå, kilderestaurering og etablering af lavvandede fuglesøer. Desuden er der i 2006 etableret en ny stiforbindelse der gør det muligt at cykle og gå fra Svenstrup til Aalborg centrum.

Aalborg øst - Den grønne stribe
I Aalborg Øst er der et omfattende stisystem, og en del af systemet er markeret med en grøn stribe. 'Den grønne stribe' er udover at være en særdeles populær løberute også egnet og tilladt for rulleskøjteløb.

Kys frøen
Du kan også vælge den lidt kortere distance - Kys Frøen, som er en 2,3 kilometer lang rute i et kuperet terræn. Kys Frøen kommer du forbi, hvis du vover dig ud på den 10 kilometer lange 'grønne stribe'.

Den Gamle Golfbane
Den Gamle Golfbane også kaldet Golfparken er en af de mere naturprægede parker, som ligger tæt på Aalborgs midtby. Terrænet er kuperet og ligner mere en eng end en traditionel park med dens varierede bevoksning. Selve golfbanen er på 6 huller og giver alle, der har lyst, mulighed for at øve sig.

 

Urania Observatoriet
På det højeste punkt i parken ligger Urania Observatoriet, Borgmester Jørgensensvej 13. Urania Observatoriet er et folkeobservatorium for byen og landsdelen, hvor alle med interesse for astronomi og verdensrummet kan få adgang. Klik på www.visitaalborg.dk for mere information om observatoriet og hvornår det er åbent for besøg.  

Planetstien
I umiddelbar nærhed af observatoriet er Planetstien anlagt. Planetstien ligger foran Urania Observatoriet, med adgang fra Borgmester Jørgensens Vej. Den strækker sig mod syd i retning af Th. Sauers Vej, hvorfra der også er adgang (stien over for Scoresbysundvej). Der er stationer for Solen, Merkur, Venus, Jorden (med Månen), Mars, Jupiter og Saturn. I alt en afstand på 0,7 km hver vej - samlet ca. 2 km. Hver station er en granitsøjle bærende en indfældet plade med grafik og kort tekst.

Én km på planetstien svarer til afstanden 20.000 km eller halvvejs rundt om jordkloden. Så ha' det in mente, når du løber ruten.

 

Du kan også tjekke oversigten over alle Aalborg kommunes grønne områder og parker. Her kan du helt sikkert gå på opdagelse i byen. Oversigten findes på www.aalborg.dk

Del siden