Cykel20 – Aalborgs alternative forhandler af genbrugscykler

Aalborg har en forhandler af genbrugscykler. Alt sammen i den gode sags tjeneste.

Cykel 20 forretningen

På Østerbro 20 over for Nordkraft kan du finde cykelforhandleren Cykel20.

Cykel20 er dog ikke en almindelig cykelforhandler. Cykel20 er nemlig en ”upcycling genbrugscykelbutik”, der udelukkende er drevet af frivillige. Navnet ”Cykel20” kommer af, at det overvejende er aflagte og glemte cykler, som Cykel20 tager imod. Disse cykler sættes herefter i stand eller anvendes til ”cykel upcycling” (kreative ting lavet af cykeldele) – Alt sammen til salg.

At ”gå til butik”

Cykel20 drives udelukkende af frivillige og al fortjeneste går til Blå Kors Hjerterummet, som ligger ved siden af, der har særligt fokus på at hjælpe misbrugere og hjemløse samt deres pårørende. Cykel20 fungerer derfor ved, at studerende eller andre interesserede i deres fritid ”går til butik” på samme måde, som folk går til fodbold, badminton eller andet. At reparere, sælge og generelt være kreativ med cykler er deres fritidsinteresse. Derfor er Cykel20 ikke bare en forhandler af brugte cykler, men et sted, hvor cykelentusiaster kan mødes og være kreative på tværs af alder, beskæftigelse, uddannelse og så videre. Flere internationale studerende har allerede engageret sig i Cykel20’s arbejde.

De frivillige, som går til butik i Cykel20, bliver del af et frivilligt team i et kreativt miljø og socialt fællesskab, hvor der er plads til ”fri leg”, og hvor gode ideer kan blive til virkelighed. Butikken er meget levende og i fortsat udvikling, takket være ideer fra de frivillige. Cykel20 har derfor også udviklet sig en del inden for det første halve år med udbygning af værkstedsfaciliteter, udvendig udsmykning og flere frivilligaktiviteter. Cykel20 åbnede i maj 2015.

Mere end cykler

For Cykel20 handler det at ”gå til butik” om mere end bare at sælge cykler. Det er at engagere sig i det, at arbejde med cykler og i det hele taget at støtte op om cykelkulturen. Som symbol på det, har Cykel20 deres egen maskot: Herr Cykel20, som kan findes på vægge og t-shirts i butikken.

Hos Cykel20 er du også altid velkommen til bare at kigge ind og få en kop kaffe, snakke om cykler og se det igangværende arbejde.

Besøg Cykel20 på Østerbro 20 eller læs mere på cykel20 facebook. 

 

Del siden