Aalborg er kåret til at være en af Danmarks bedste studiebyer

Aalborg er Danmarks 3. bedste studieby i 2020 sammenlignet med 20 andre byer. Studentum står bag undersøgelsen, der viser, at byen scorer højt på byliv, omdømme og studiejobs.

Aalborg havnefront fra vandet

 

Aalborg er en synlig by, som har manifesteret sig i mediebilledet med dets gode omdømme. Her er der positive historier om den vilde udvikling, som byen har gennemlevet de sidste 10-15 år, hvor industri er skiftet ud med et moderne tilsnit af kultur. Vi ønsker nemlig at skabe rammerne for en by i udvikling, hvor unges kreativitet, videbegærlighed, innovation og nysgerrighed på livet understøttes.

 

Aalborg kaldes Nordens Paris og byen tilbyder pulserende byliv, hvor du kan indgå som en del af et stort socialt netværk og fællesskab. De studerende forsamles på de samme cafeer og barer rundt omkring i byen og du vil med tiden begynde at genkende dem omkring dig fra Jomfru Ane Gade, eller fordi i går til spinningtime sammen i et af byens mange centre og sportsforeninger. I særligt sommermånederne plejer der at være en særlig stemning i byen, som emmer af koncerter og liv.  Her er Aalborg Karneval, Metropolfestival, Grøn koncert, Bæredygtighedsfestival, Fredagsfester i Karolinelund og Skovrock i Skovdalen blot eksempler Musikkens huspå arrangementer, som de studerende normalt møder talstærkt op til. Mange af disse arrangementer er i sommeren 2020 blevet gentænkt som følge af forsamlingsforbuddet i hele Danmark.

 

Aalborg kan tilbyde dig andet end skæg og ballade, hvor byen byder på muligheder for at opnå erhvervserfaring undervejs i din uddannelse, hvor der er et stort udbud af studiejobs. Derudover arbejder flere af byens uddannelsesinstitutioner i tæt samarbejde med erhvervslivet, hvor der opfordres til samarbejdsprojekter og praktikforløb. I kommunen arbejder vi på at skabe endnu flere attraktive matches mellem studerende og virksomheder. Det gavner nemlig ikke kun pengekassen undervejs i din studietid, men det gør dig også parat til at møde arbejdsmarkedet, når du engang er færdiguddannet, så du kan forfølge dine karrieredrømme her i Aalborg.

 

Der er blevet lagt et kæmpe arbejde i at udvikle Aalborg for og til de studerende, hvorfor der hvert år er blevet bygget studieboliger overalt i midtbyen. Dette har betalt sig og Aalborg kommune opererer nu med Tag-over-hovedet-garanti inden studiestart. Du behøver derfor ikke frygte at stå uden bolig til studiestart. Du behøver heller ikke frygte, at hele din SU bliver brugt på boligposten, da Aalborg udmærker sig ved at have meget billigere boligudgifter end Århus og København. For en SU kan du nemlig sidde på hele 61,3 m2 i Aalborg, hvor du i København kun kan få 34,2 m2 for din SU. Den billige boligpris kan du jo passende bruge på at nyde det gode byliv i Aalborg. Du kan læse mere om boliger og boligpriser på ”Studiebolig i Aalborg”.

 

Studentum står bag undersøgelsen, der baserer sig på data fra 20 danske byer og vægter byerne ud fra kriterier om; karrieremuligheder, tryghed, studiejobs, sport- & fritid, faglighed, bolig, byens omdømme og byliv. Du kan se mere om undersøgelsen på www.Studentum.dk. 

 

Streetfood

 

Del siden