Aalborg er kåret som Danmarks 2. bedste studieby

Aalborg er en af landets bedste studiebyer i 2021, sammenlignet med 22 andre studiebyer. Studentum står bag undersøgelsen, der viser, at byen scorer højt på mange studiejobs, spændende uddannelser, transportmuligheder og et pulserende byliv.

Aalborg by er i rivende udvikling, hvor industri er skiftet ud med et moderne tilsnit af kultur. Hvert år flytter nye studerende til byen med rygsækken fuld af drømme og forhåbninger til deres studietid. Her kan Aalborg tilbyde et væld af oplevelser, kultur, fællesskaber, natur og byliv. Det er tilbud, som du har råd til, fordi der er mulighed for at finde et billigt hjem og attraktive studiejobs. Vi ønsker nemlig at skabe rammerne for en by i udvikling, hvor unge kan være kreative, videbegærlige, innovative og nysgerrige på livet.

 

Studiejobs og karrieredrømme

Aalborg byder på andet end skæg og ballade. Aalborg udbyder 3. flest studiejobs, sammenlignet med udvalget i 22 andre byer. Det gode samarbejde mellem erhvervslivet og de studerende skyldes blandt andet, at flere af uddannelsesinstitutionerne i byen bygger broer, så de studerende kan afprøve deres kompetencer i praksis. Faktisk har en analyse af uddannelsesbyen Aalborg 2020 slået fast, at hele 88,5 % af de studerende på ungdoms-, erhvervs-, eller videregående uddannelser erhvervstilknytning i form af praktik, studierelevant studiejob, projektsamarbejde eller fritidsjob. Der er altså gode muligheder for, at du kan tjene penge til både mad og øl, mens du jagter din fremtidige karrieredrømme.

 

Pulserende byliv

Aalborg kaldes Nordens Paris og her kan du blive en del af et stort socialt netværk og indgå i fællesskaber, hvad enten du kan lige fest eller er mere til sport. De studerende har det med at forsamles på en række af de samme cafeer og barer rundt omkring i byen – særligt i Jomfru Ane Gade, hvor festen aldrig rigtig slutter.  I sommermånederne plejer der at være en særlig stemning i byen, som emmer af koncerter og liv.  Her er Aalborg Karneval, Metropolfestival, Grøn koncert, Bæredygtighedsfestival, Fredagsfester i Karolinelund og Skovrock i Skovdalen blot eksempler på arrangementer, som de studerende normalt møder talstærkt op til.  Studenterhuset udbyder også et hav af koncerter, foredrag og aktiviteter.

 

Du kan se vores virtuelle byvandring; Aaltid, hvor du sammen med karakterende Karl Emil og Sille kan klikke dig rundt i kortet og se små fiktive historier fra byen. 

 

Spændende uddannelsesmuligheder, billige boliger og gode transportmuligheder

Ved du ikke helt, hvilket studie du gerne vil studere på? I Aalborg er der et rigt og blandet udvalg af uddannelsesmuligheder. Se alle uddannelsesmulighederne i Aalborg på www.studentum.dk

I Aalborg er der blevet bygget boliger til den store guldmedalje, og derfor kan vi tilbyde "tag over hovedet”-garanti, så du er sikret et hjem efter 6 måneder, som tilmed er til at betale. Læs mere om det på www.aku.dk, som er stedet, hvor du finder din kommende studiebolig.

Med dig placeret trygt i en bolig, kan du nemt bevæge dig ud i bylivet. Aalborg indtager nemlig en førsteplads over gode transportmuligheder, og vi er byen, der kan prale af at have flest stoppesteder i kommunen. Det er ikke kun bussen, men også cykelstinettet, der har fået en opgradering, så du trygt kan overhale på supercykelstierne, der eks. går fra midtbyen ud til AAU i Aalborg Øst.

 

Studentum står bag undersøgelsen, der baserer sig på data fra 22 danske byer og vægter byerne ud fra kriterier om; karrieremuligheder, faglighed, tryghed, studiejobs, transport, sport- & fritid, billige boliger, byens omdømme og byliv. Du kan se mere om undersøgelsen på www.Studentum.dk. 

Del siden