By- og kulturliv i Aalborg

Aalborg er en fantastisk by - især at være studerende i. Havnefronten og de grønne områder er fyldt med aktiviteter og folk, der hænger ud. Butikker og caféer snor sig langs byens hyggelige gader og torve. Hele året summer byen af kultur, liv og arrangementer. Og ikke mindst er det nemt at komme fra A til B på cykel eller i offentlig transport.

      

Havnefronten og grønne områder
Leder du efter områder i byen, hvor du kan hænge ud, slappe af eller lave en aktivitet – alene eller sammen med venner? Tjek havnefronten, parker og torve ud.

Kulturliv
Aalborg har et blomstrende kulturliv, der er en vigtig del af byens og kommunens identitet. I hele byen skyder kulturinstitutioner som Musikkens Hus, Utzon Center, Nordkraft og Kunsten op, og arrangementer og events som koncerter, teaterstykker, festival og stand up-shows sprudler hver uge.

Caféer og kaffebarer
Er du på udkig efter en god café eller en hyggelig kaffebar?

Shopping
Skal du ud at shoppe? I Aalborg finder du både en lang række specialforretninger og flere stormagasiner. Her er noget for en hver smag og prisklasse.

Street art
Har du lyst til at udforske den unikke streetart, der udsmykker Aalborg centrum? Du kan gå opdagelse efter mere end 80 værker.
Få inspiration her: Street art i Aalborg | Enjoy Nordjylland

Transport
I Aalborg er det nemt at komme omkring på cykel, gåben eller med offentlig transport. Cykelpumper skyder op flere steder, dele af midtbyen er forbeholdt bløde trafikanter, og busserne kører i hele byen. Derudover kan du tage toget fra Aalborg St., Aalborg Vestby St. og Lindholm St.

Biblioteker
I Aalborg finder du flere biblioteker. Aalborg Kommune har sit hovedbibliotek i Rendsburgsgade 2. Biblioteket fungerer også som læsesal, mødested og kulturhus for børn, unge og voksne. På alle bibliotekerne er der adgang til gratis wifi, og du kan printe for et mindre beløb.
AAU og UCN har deres egne biblioteker, hvor studerende kan låne og søge studierelevant materiale samt læse og lave gruppearbejde.

Studierabat
I Aalborg tilbydes studierabat på en lang række varer, aktiviteter og ydelser.

Del siden